,

En stor måned for Virtual Reality Kameraer

4 nye kameraer: Facebook, Google, Insta360 og Lytro

 

Google Jump

I samarbejde med kinesiske GoPro-konkurrent Yi Technology, lancerede Google et monster af et kamera til omkring 100.000 DKK. Med 17 kameralinser kan kameraet skyde i stereoskopisk video med 8K kvalitet, men det der gør kameraet rigtigt interessant er at Google stiller cloudbased computerkraft til rådighed, så man kan sy alle de 17 film sammen til en samlet VR-oplevelse.

Link til https://www.theverge.com/circuitbreaker/2017/4/24/15405540/yi-technology-halo-360-vr-google-jump-start-camera

 

Volumetrisk video

Facebook og Lytro annocerede begge hver deres ‘volumetric’ kameraer.

“Volumetrisk video” eller “rummelig video” er et gennembrud som man kommer til at høre mere om de næste par år. Det er et kamera som ikke bare filmer, men scanner – derved får man ikke bare dybde i billedet, man får evnen til at gå rundt i filmen. Måske endda interagere med skuespillerne, som i et slags filmet spil. Mulighederne er mange men der går nok lidt tid før kameraerne bliver lettere tilgængelige.

Få en god forklaring på volumetrisk video her

Se en mere teknisk forklaring her:

Insta360

Et mere demokratiserende gennembrud er Insta360

Kameraet kan filme i 8K monoskopisk og 4K sterioskopisk, så det vil umiddelbart kunne konkurrere med Nokia OZO da det til en pris af ca. 25.000 koster en 10-del af OZO. De små klip, som ligger på nettet ser virkelig gode ud og det ankommer i Danmark hos Khora Virtual Reality i Kødbyen i næste måned. Vi har store håb for dette kamera, som forhåbentlig kan gøre stereoskopisk 360 film mere tilgængelige selv for mindre produktioner.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Spillet ‘Rick and Morty’ til Rift og Vive

En stor måned for Virtual Reality Kameraer