,

Felix & Paul laver 360°-komedieserie

Felix & Paul har stået bag nogen af de bedste og mest ambitiøse 360°-produktioner. Nu prøver de kræfter med et serieformat: “The Confessionel” er korte comedy-videoer med bl.a. Judd Apatow og Trevor Noah.

Alle i VR-verdenen venter på mediets folkelige gennembrud. Filmskaberes Killer app – dét der skal få headsets ind i almindelige hjem – er en serie, som man bare må følge med i. Drømmen er en Game of Thrones produceret til headsets.

En af de producenter, jeg sætter min lid til, er canadiske Felix & Paul. De vandt i år en Emmy for en 360°-rundtur i Det Hvide Hus guidet af the Obamas. Når de udgiver noget, er det som regel altid værd at bruge tid på.

Nu forsøger Felix & Paul sig så med en komedieserie. Konceptet er enkelt: En komiker går ind i en skrifteboks, hvor seeren sidder i rollen som den umælende præst. Videoerne kan ses på Google Daydream og YouTube.

I det første afsnit fortæller Lilly Singh om at være en 28-årig jomfru.

Af Felix & Paul-standarder er det en noget letbenet serie. Paul Raphaël har forklaret til Road to VR, at de er inspireret af formater som Between two Ferns og Comedians in Cars, og at 360°-formatet er perfekt til formålet, fordi det giver intimitet og nærvær mellem seer og komiker.

Problemet er bare, at der næppe er nok kød på formatet til, at nogen seere rent faktisk vil se programmerne i et headset og ikke bare gennem et magic window.

Når Felix & Paul rigtig folder sig ud, når deres produktioner helt andre højder.

Det så vi for eksempel med Miyubi, der kan ses med Oculus Rift eller Samsung Gear VR. Det er så vidt vides stadig den længste seriøse VR-film på markedet.

I løbet af 40 medrivende minutter følger man et liv i en normal amerikansk familie i 1980’erne gennem øjnene på Miyubi, en japansk legetøjsrobot, som den teknologi-fascinerede familiefar har taget med hjem fra en forretningsrejse i Japan. Der er sågar en gæsteoptræden fra Jeff Goldblum.

Miyubi brød grænser for, hvad og hvordan man kan fortælle i VR. Det er desværre meget mere, end man kan sige om The Confessional. Vi venter videre på den velproducerede VR-serie, der kan fastholde seerne.

Oculus præsenterer stand-alone headsettet Oculus Go

Felix & Paul laver 360°-komedieserie