,

Første hands-on med Microsofts nye “Mixed Reality”-headset

En tech-blogger har som en af de første fået fingre i det nye stykke hardware – og har prompte pillet det fra hinanden.

Shachar Weis, en softwareudvikler og tech-blogger har for nylig offentliggjort et par posts, hvor han tager et grundigt kig på det nye VR-headset, der er udviklet i samarbejde mellem Microsoft og Acer og som er på vej i handelen.

Det nye headset bliver, noget forvirrende, kaldt for et “mixed-reality-headset” af Microsoft – Noget, Shachar Weis straks maner til jorden. Det benytter sig ikke af et 3D-overlay på virkelighedens verden, som kendt fra Augmented Reality briller, det er bare et VR-headset som Oculus Rift eller HTC Vive.

Headsettet har et hængsel, så det let kan vippes op fra ansigtet.

Han bemærker at det er meget plastic-agtigt i sin fremtoning, at trackingen ikke er lige så god som konkurrenterne og at kigge gennem linserne giver et indtryk af at kigge igennem en kikkert. Men det er dog også et meget billigt headset til 300 dollars – omkring 1900 kroner – så Microsofts fokus er på tilgængelighed og ikke luksus.

Derudover mener han at headsettet næsten kommer op på siden af Vive og Oculus når det kommer til opløsning og oplevelse og at det er godt klaret at det er lykkedes at lave et så godt headset til så billige penge.

Shachar Weis pillede som en rigtig tech-nørd selvfølgelig straks headsettet fra hinanden for at kigge nærmere på indmaden. Noget der afslørede en simpel, men effektiv opbygning af headsettet. Og den simple opbygning gør det ret tilgængeligt for pilfingre selv at lave modifikationer til Headsettet.

Alt er selvfølgelig relativt, men indmaden er ret enkelt bygget op.

Vi glæder os til selv at få fingre i et af slagsen. Du kan se Shachar Weis førstehåndsindtryk her – og hans kig på headsettets indmad her.

 

Samsung fremviser nyt stand-alone headset

Første hands-on med Microsofts nye “Mixed Reality”-headset