,

Oculus Rooms and Parties giver VR nyt perspektiv

NYT: Oplev sammen i stedet for at være alene i VR

Oculus Rooms and Parties er Oculus  (som er ejet af Facebook) første sociale VR app. Den kan køre på en Samsung Gear VR (med kun en mobiltelefon som computerkraft). Man kan se film sammen, man kan tale sammen, man kan spille spil og man kan tage på 360 video ture sammen. Se en præsentation her:

Vi har selv haft lejlighed til selv at teste det. Både som forretningsmøde, eller til sociale møder når man “hænger ud”.

Dommen: Den fungerer faktisk overbevisende godt. Den er let at bruge. Det er let at opleve begivenheder med sine venner inde i VR-sfæren. Det er en helt ny oplevelse af hvordan virtual reality kan folde sig ud. Forretningsmøder kan pludseligt foregå med valgfri udsigt i et simuleret space. Se den første live demonstration fra Mark Zuckerberg:

Programmet afspejler at Facebook er seriøse i deres investering i virtual reality. Facebook startede i 2014 den store internationale interesse i Virtual Reality ved at købe Oculus for 2 milliarder dollars og har siden da fortsat investeringerne i Virtual Reality. Det lader især til at være drevet at Mark Zuckerbergs interesse for hvad han kalder den næste store “computing and communications platform”. Det skal ikke forstås som et nyt spil eller som en enkeltstående  ny app – men en ny måde at bruge internettet og teknologien på. Det går også under navnet “the experience internet”. Altså at Virtual Reality skal tænkes som et paradigmeskifte i stil med Internettet og smartphones. “The experience internet”, kan måske bedst oversættes til “det oplevelsesbaserede internet”, dvs. et digitalt sted hvor man kan opleve digitale oplevelser.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Microsofts Hololens kan nu køre spillet Lemmings

Oculus Rooms and Parties giver VR nyt perspektiv